Обстріл лікарні на Донеччині та ранкові авіаудари по Луганщині: головне по регіонах

Триває чотириста сорок шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 11 ракетних та 41 авіаційних ударів, здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 
Редакція сайту 056 розкаже про головне по регіонах.
За наданою Ситуаційним центром Міністерства оборони України інформацією, протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 9 областей України. Загалом із різних видів озброєння (міномети, танки, артилерія, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА, крилаті ракети та тактична авіація) здійснено обстріли 130 населених пунктів, підтверджено ураження 104 об’єктів інфраструктури. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється.
Донеччина
Окупанти застосували авіацію та «Іскандери» проти цивільного населення Донеччини, серед поранених – дитина Армія рф вдарила по 13 населених пунктах – містах Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Малотаранівка й Північне, селах Времівка, Дружба, Карлівка, Уманське.
Знищено та пошкоджено 64 цивільних об’єкти – 57 житлових будинків, критичну інфраструктуру, автомобілі. Костянтинівку окупанти атакували вчора крилатою ракетою «Іскандер-К». Двоє людей дістали поранення, руйнувань зазнали 10 приватних осель і 6 багатоквартирних будинків, газопроводи та газорозподільний пункт. Крім того, сьогодні вночі місто обстріляли двома ракетами С-300, пошкодили будинок і школу. За попередніми даними, люди не постраждали.
З артилерії росіяни накрили Курахове, поранили трьох цивільних мешканців, зокрема дитину. Постраждали приватні та багатоквартирні будинки, адмінбудівлі.

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко додав, що російські окупанти поцілили у лікарню в Авдіївці. В результаті обстрілу загинуло четверо осіб.
"росіяни атакували місто ракетами сьогодні зранку, поцілили у лікарню", – йдеться у повідомленні.

Також голова Донецької ОВА закликав мешканців Донеччини до евакуації.
"Кожен новий день, проведений на Донеччині, збільшує ризик стати жертвою російської агресії! Евакуюйтесь!", – написав він.
Харківщина
Протягом доби російські окупанти з артилерії, мінометів та з використанням авіації обстрілювали населені пункти Куп'янського та Чугуївського районів. Як повідомив голова ОВА Олег Синєгубов, під ворожим вогнем були Кам'янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Табаївка та інші населені пункти.
Внаслідок артилерійського обстрілу с. Стариця Чугуївського району загинуло 2 цивільних людей. У с. Подоли Куп'янського району обстрілами пошкоджено два приватних домоволодіння, сталася пожежа. У с. Фиголівка Куп'янського району внаслідок мінометного обстрілу пошкоджено приватний житловий будинок.
Херсонщина
За даними Херсонської ОВА, російські окупанти 86 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 381 снаряд з артилерії, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Херсон ворог атакував 4 рази, випустивши по місту 9 снарядів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Минулої доби через російську агресію шестеро людей загинули, ще троє дістали поранення різного ступеня тяжкості.
Запорізька область
За добу РФ завдала 84 удари по наближених до лінії фронту містах і селах: 77 з артилерії, 3 з авіації, 3 з РСЗВ та 1 з БПЛА. Під обстрілами 19 населених пунктів: Гуляйполе, Новояковлівка, Приморське, Малинівка, Полтавка, Кам'янське, Степове та ін. Вночі вгатили в центр багатостраждального Оріхова. На щастя, обійшлося без жертв. Фахівці приборкали полум'я. Наразі зафіксовано 26 руйнувань об'єктів цивільної інфраструктури, наголосив голова ОВА Юрій Малашко.
Миколаївщина
Протягом неділі – 14 травня – ворог завдавав артилерійських та мінометних ударів по акваторії Очаківської громади. Вночі 15 травня о 00:10 здійснено обстріл з РСЗВ по населеному пункту Очаківської громади. Постраждалих немає, повідомив очільник області Віталій Кім.
За його даними, у Баштанському районі, близько 10:30 ранку 14 травня обстрілу зазнала Снігурівська громада. Влучання зафіксовано на околицях населеного пункту. Постраждалих немає. У Миколаєві, Первомайському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.
Луганська область
Білогорівка і Діброва прийняли чергові авіаудари, у так званій «лнр» знов вимикають мобільний інтернет, в Рубіжному працюючі не бачили грошей з минулого року.
З артилерії та мінометів росіяни вчора обстріляли Стельмахівку, Макіївку та Білогорівку. Багатостраждальна Білогорівка витримала ще й авіаудар.
"Уявіть, наскільки зруйнований населений пункт, який місяцями героїчно утримують наші хлопці. Ворог не може там просунутися, тому нищить його з артилерії та авіації. Ще один авіаудар зафіксовано в районі Діброви. Наземної активності росіян минулої доби не спостерігалось. Це дало змогу розвести людям, які залишаються у прифронтових селах, гуманітарну допомогу – їжу, ліки, засоби гігієні і найнеобхідніші речі передбачені кожному", – написав голова ОВА Артем Лисогор.
Чернігівська область
Зранку, 15 травня, російські окупанти обстріляли населений пункт Єліно ймовірно з "Градів". З 06:30 до 07:10 ОК "Північ" зафіксували 16 приходів.
В результаті обстрілу пошкоджена цивільна інфраструктура, горить приватний будинок.
Сумщина
російські окупанти сьогодні вранці вдарили по Сумщині з мінометів.
"Сьогодні зранку зафіксовано 1 мінометний обстріл (7 вибухів) Білопільської громади", – повідомили в Сумській ОВА.
Інформація про постраждалих та пошкодження не надходила.
Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment